konyvplakat

MŰVÉSZETI SZAKKÖNYVEK, FOLYÓIRATOK!

Magyar és nemzetközi építészet, festészet, szobrászat, fotó, iparművészet, design, reklámelmélet és ?történet, referencia könyvek 1850-től napjainkig!

TÖBB EZER DARAB, 100 FT-TÓL

EREDETI PLAKÁTOK: Utazás, film,politika, kereskedelem! -ritkaságok, érdekességek a magyar plakáttörténetből 1920-tól.

Könyvvásár a művészetért

A társadalom “érzéketlensége”  miatt nem elterjedtek Magyarországon olyan közhasznú alapítványok melyek segítik a pályakezdő, fiatal művészeket. Ez talán túlságosan is túl utópisztikus és önzetlen ahhoz hogy sokaknak egy ilyen intézmény létrehozása eszébe jusson. A “boulevardésbrezsnyev” Közép-Európai Kortárs Társadalomművészetet Támogató Közhasznú Alapítványnak pont ez a szívügye.Segíti a pályakezdő művészeket azáltal ,hogy folyamatos megjelenést biztosít számukra kiállítások megszervezésével, internetes portál üzemeltetésével.

?Fontosnak tartjuk új művészeti ágak és társadalom-művészeti megnyilatkozások felkutatását  és felkarolását. Mi megteszünk mindent, hogy dokumentáljuk és katalogizáljuk az alapítvánnyal kapcsolatba került művészek alkotásait. A kortárs és a társadalomművészetet közelebb szeretnénk vinni az emberekhez, hogy a széles nyilvánossághoz is eljusson az alkotók üzenete, de mind ehhez több szociálisan érzékeny támogatóra van szükségünk?– mondja Victora Zsolt, az alapítvány elnöke.

Egy olyan egyedülálló dolog jött létre májusban ami kész csoda. Egy Kft. felajánlott az alapítványnak egy  kiadásra váró kétszáz négyzetméteres üzlethelyiséget a Király utca legfrekventált részén,  arra az időre amíg azt nem tudja kiadni vagy értékesíteni. Szerencsés, hogy Szabó Károly antikvárius is támogatni kívánta az alapítványt.

?Úgy gondoltam, hogy húsz év könyvkereskedői munka után ,ez egy jó befejezés felajánlani a művészeti könyveimet és plakátjaimat egy olyan szervezetnek amely maga is művészettel foglalkozik. A bevétel jelentős része az alapítványt támogatja, melynek sajnos anyagi nehézségei vannak. Ez egy különleges kollekció, amely az elmúlt húsz év művészeti könyvkereskedésemnek a ?színe-java?. A több ezer könyv, folyóirat mellett,eredeti plakátokat is felkínáltunk eladásra .Az elmúlt három hét sikerét az is jelzi – a szép számban betérő vásárlók mellett,-hogy több nagy közgyűjtemény is a vásárlónk volt -ezzel együtt az alapítvány támogatója is egyben!?

A plakátkiállítás és könyvvásár Június 7-ig látogatható.

 

[nggallery id=38]