karacsonyi meghívó

 

Kedves Alkotók a Boulevard és Brezsnyev Galéria jelenlegi és korábbi kiállítói!

Mint Ti is tudjátok a boulevardésbrezsnyev Alapítvány meglehetősen nehéz anyagi helyzetbe került egy betörést követően, ahol ha műalkotásokat nem is, de minden egyéb műszaki berendezést ismeretlenek elvittek Felbecsülhetetlen és pótolhatatlan dolgok tűntek el. (Laptop, kamera, fényképezőgép, iratok?stb).

Minden ingatlan-, fenntartási és finanszírozási probléma részletezése nélkül kívánjuk veletek megosztani azt a hírt, hogy a Galéria 2009-től korábbi elveit, boulevardésbrezsnyeves jellegét megtartva, de új koncepció mentén szeretné folytatni működését. Azonban az, hogy a jövő sikeres legyen, szükség van mindannyitok- mindannyiunk összefogására. Ennek a gondolatnak a jegyében a karácsonyi aukció bevétele Benneteket támogat, hogy karácsony környékén egy esetleges műtárgyeladás anyagi javával gyarapodjatok valamit alapítványunkat hozzásegítené, hogy a jövőben is helyet és kiállítási lehetőséget tudjon biztosítani  fiatal, és pályakezdő művészek számára.

Nagyon bízunk benne, hogy kvalitásos művekkel, minőségi aukciót és előtte páratlan kiállítást tudunk rendezni. Mindent elkövetünk annak érdekében, hogy az aukció nagy nyilvánosságot kapjon, ezért az anyag december 11-től a nagyközönség számára a Király utca 43. alatti Galériában, ezzel párhuzamosan pedig az Axioarton is megtekinthető lesz.

Az aukciós kiállítást Dr. Beke László fogja megnyitni december 11-én 18 órakor a Király u. 43-ban.

Az aukcióra december 18-án csütörtökön 20órakor kerül sor ugyanezen a helyszínen.

A kiállításmegnyitóra várjuk a sajtó képviselőit, elsősorban az internetes megjelenésre fektetünk hangsúlyt. Az aukcióra gyűjtőket és egyéb művészetet szerető és támogató embereket várunk.

Victora Zsolt

Az aukcióra meghívott művészek listája

Almásy Ottília Rita, Ammer Krisztina, Bada Dada, Babos Zsili Bertalan, Bene Zsuzsa, Tamara Barnoff, Bálványos Levente, Borsos-Lőrinc Lilla, Borlai Gergő, Bódis Barnabás, Buda Gábor, Cseh Lili, Csató József, ef Zámbó István, Elek Judit Katalin, Ember Sári, Énzsöly Kinga, Fock Máté, Fóti Lázár,Fukui Yusuke, Fuchs Tamás, Gábor Enikő, Gábriel Ajna, Gazdag Ágnes, Gubacsi Gábor, György Kata, Gyurics Balázs, Halmi-Horváh István, Hafner Mónika, Halász Péter, Hangay Enikő, Hernád Géza, Jenei Barna Márton, Keresztély Kata, Király Gábor, Kiskovács Eszter, Kokesch Ádám, Kovács Alida, Kútvölgyi Léna, László Kiss Dezső, Lajti Virág, Sophie Magalasvili, Menyhárt Menyus Tamás, Mezei Ildikó, Mucsi Szilvia, Ocztos István, Orbán Gyögy, Osgyányi Sára, Öményi Ákos, Péterfy Ábel, Romvári Márton, Rutkai Bori, Sáfrán Dóra, Skenderovic Lídija, Sternberg Sylvia, Szabó Eszter, Szombat Éva, Szemző Zsófia, Szőke Gábor Miklós, Szuharevszky Mihál, Szász György, Szűcs Levente, Turcsány Villő, Uglár Csaba, Varga György, Vécsey Márton, Verebics Ágnes, Verebics Katalin, Vetlényi Zsolt, Wahorn András, Z

Boulevard&Brezsnyev Karácsonyi AUKCIÓ

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy jeles költőnk síremlékmű-avatója, ahol a felszólalók díszes hada csak egyvalamiről nem tájékozatta a jelenlévőket, mégpedig arról, hogy ki is készítette a siremléket valójában! Ismerős helyzet? Nos, ennek az esetnek köszönhető a ?boulevardésbrezsnyev? megalapítása, azért, hogy végre létezzen egy olyan hely, ahol fiatal és pályakezdő művészek is kiállítási lehetőséghez juthatnak bekerülve a műkereskedelem vérkeringésébe. Ennek biztosítása a BB Galéria legfontosabb célja és feladata, amelyet 2 éves működése alatt több mint 50 kiállítással bizonyított. A Boulevard és Brezsnyev egyszerre Galéria és non-profit szerveződés; kreatív központ és találkozóhely. Ezt a kötetlen, ad hoc jellegét, szabad, befogadó szellemiségét megtartva, de 2009-től új koncepció mentén, egyre bővülő művészeti szolgáltatásokkal szeretné folytatni működését. A Boulevard és Brezsnyev rajziskolát alapít, Műterem-galéria programja keretében a kerületi Önkormányzattal együttműködve évente tíz alkotót szeretne műteremhez juttatni és a műtárgy kereskedelmi tevékenységét a webes felületekre kívánja kiterjeszteni Fontos és nagyszabású tervek ezek, amelyek anyagi beruházás nélkül nehezen valósíthatók meg. Éppen azért a közel 70 résztvevő művész műtárgyait eladásra bocsájtó Karácsonyi Aukció bevétele az alkotókon túl a Boulevard és Brezsnyev jövőjét is támogatja. A december 11-től látható aukciós kiállításon a legfiatalabb művészgeneráció reprezentánsai mellett a Boulevard szellemiségét támogató mesterek alkotásai színesítik; ef Zámbó István, Fehér László, Wahorn András művei kerülnek a licitáló közönség elé. A kiállító fiatal festőművészek között találjuk többek között Almásy Otília, Csató József, Gábriel Ajna, Király Gábor, Kokesch Ádám, Menyhárt Tamás, Szűcs Levente, Verebics Ágnes nevét, a szobrászok közül Bálványos Levente, Hafner Mónika, Turcsány Villő műveit, a fotósokat pedig Fóti Lázár, Hernád Géza, Kovács Alida, is képviselik.

Budapest, Király utca 43. Ideje: 2008. December 11. csütörtök, 18 h.

Az aukcióra december 18-án csütörtökön 20 órakor kerül sor ugyanezen a helyszínen.

A kiállításmegnyitóra a sajtó képviselőit, az aukcióra gyűjtőket és egyéb művészetet szerető és támogató embereket várunk!

 

[nggallery id=56]