2009.03.20. VibrartEgy különleges eseményre, a VibrART projekt nyilvános aukciójára invitáljuk önt és kedves partnerét,

2009. március 31-én kedden 19 órakor!

Helyszín: boulevardésbrezsnyev Galéria, Bp. Király u. 46.


Ahol is a magyar kortárs művészet egy nagy szeletéből vásárolhat 28 alkotást pusztán EGY mű áráért!

A felajánlott művek (27 objekt és egy fe Lugossy lászlo, Nem porno című videomunka)

egy tételként 280 000 Ft-os kikiáltási áron kerülnek értékesítésre!

A projekt:

A VibrART projekt létrejöttét az aktuális gazdasági helyzet ?hívta életre?. A bemutató egyfajta figyelem felhívás és felajánlás a művészek és a művészet barátaitól az ErotikART kiállítás megvalósulásához. (Győr, 2009. április 25 ? május 2.)

MEDIAWAVE Fesztivál Győrben ebben az évben első alkalommal egészül ki képzőművészeti kiállítással. A 19 éves múltra visszatekintő, főleg filmművészettel és zenével foglalkozó nemzetközi fesztivál témája emlékezés a 1969-es szexuális forradalomra.  Kézenfekvőnek tűnt a két fiatal szervező (Bánki Ákos, Rechnitzer Zsófia) számára, hogy, olyan tematikus képzőművészeti kiállítást szervezzenek, amelynek központi témája az erotika. A rendezők  ?a szexuális forradalom örököseit”, a fiatal művészeket szólították meg első körben, ugyanakkor örömmel fogadták az ?ősöket” is, akik a hatvanas években maguk voltak ?a forradalmárok”.

A kiállítás az ErotikART elnevezést kapta, azonban megvalósulása szponzorok és támogatás hiján kérdésessé vált. Ekkor a felkért művészek felajánlották segítségüket, amelyből létrejött a VibrART projekt.

Minden alkotó, aki támogatta a kedzeményezést,  kapott egy vibrátort, amelyből elkészíthette a saját műalkotását. A művészek célja olyan megismételhetetlen műtárgy létrehozása volt, ami egy szimbólumból/jelképből építkezett. A létrejött művek az erotikus tárgy mindenfajta mögöttes tartalmát megszűntetik, s a szexualitást, mint természetes emberi tevékenységet művészi módon jelenítik meg.

Magyar kortárs képzőművészek által készített tematikus projekt. A művészek 28 megismételhetetlen műalkotást mutatnak be! —————————————— VibrART projekt AUKCIÓS KIÁLLÍTÁS a Boulevard és Brezsnyev Galériában 1061 Bp. Király u. 46. megnyitó: 2009. március 20. péntek 19 óra megnyitja: Bakács Tibor Settenkedő megtekinthető: 2009. március 20 – 31. Kiállító művészek: Almássy Ottília, Bánki Ákos, Bárdosi Katinka, Sara Berti, BMZ, Csabai Renátó, Dr. Máriás Béla, EfZámbó István, FeLugossy László, Gaál József, Hajdu Kata, szép cipőfestőNŐ, Hugyecsek Balázs, Jahoda Réka, Kis Róka Csaba, Nagy Ildikó, Rizmajer Péter, Szeivolt Kati, Stark Attila, Szöllősi Géza, Tisch Bálint, Töttös Kata, Valkó Gyula, Verebics Ágnes, Verebics Katalin, Zoltán Sándor

“69 +40

Régi, görögös igazság, hogy nem mindegy, melyik végén állunk a fa****k ? gondolom, különösen érezhető igazság ez a világválság közepén. Hál istennek, e filozófia igézetében neves képzőművészek is kreatíve álltak hozzá világunk nélkülözhetetlen vibrátorához, mely akkor is ott rezeg bennünk, ha éppen üresnek érezzük magunkat. 1969-ben még könnyű volt értelmezni a 69 körkörös örömét, mára ez az örömfolyam kiszáradt, szabad a csók, csak halálos. Az evoluciós rettegésben itt az ideje, hogy bálványokat készítsünk magunknak. Vidám, vicces bálványok, amik segítenek a szürke kőzáporok idején.

Mindenesetre jó volt látni Szeivot Kati cserepes növényét, a boldogság kékmadarát, amit kecsesen hajló falloszba álmodja, némi neonfénnyel és trendi világűrszaggal. Baji Miklós Zoltán lépegető ondópusztítója már a minőségi Starwars korszakba való, én már nem, de unokáink megélhetik majd. Igaz, akkor az angyal feltöri majd a hetedik pecsétet is. A Gaál Józsi meg pofákat vág, álarcokat, mind tök orrú, csak a gyerekek miatt mondom finoman, s odanyújtom a kicsiknek Kis Róka Csaba szőrmackóját, s úgy teszek, mintha nem is meredezne ott egy világméretes szerszám, némi vérbajra utaló vörös foltokkal. Ehhez képest kálvinista puritánsággal díszített torzóval bíztat nagyobb péniszfogyasztásra Dr. Máriás, érezve az idők végét, ahol análisan pusztulunk el végső kétségbeesésünkben. Erről kifejezetten Nagy Ildikó is beszél, hisz az ő Hoollywood-i kurvája pont úgy lovagol a dákón, mint a Jelenések Könyvében a világvégét jelentő Ribanc a disznón. Ez persze, azután történt, hogy Rizmayer Péter holocaust farkával véget vetett minden szexuális érzésnek, ami jó és kellemes, éljen hát a hideg kín, és a rozsdás acél. A csajok mások. Töttös Kata fejében minden oly mesés, édes mikulásérzés, vagy puha nyusziság, csak az elemet kell benne cserélni. Evvel szemben fenyegető Hugyacsek Balázs terrorizmusa, ahol a farkak a kritikus tömeg határára törnek.

A kiállítás meglepetést is tartogat, méghozzá antropológiai-tudományost, Cassanova farkában csont volt, pont úgy, mint a mosómedvéknek és egyesfajta rozsomákoknak, most már világos a titok, minden mindennel cserélhető, ha a szabvány megfelel az európai olasz átlagnak.

E bolondos művek a művészet transzcendenciáját, mint szűzhártyát, finoman sértik, de egy kis vércsepp éppen jól esik fantáziánk falán. S jól mutatna bármelyik tökös object nappalink közepén, messziről hirdetve, hogy volt valaha egy egészen jó formáció, 69. Most érett férfi korba lépve kigombolja a tisztelt publikumnak a sliccét.”

Bakács Tibor

Lily Emmerich ajánlása

,,A VágyMűvek árverés az utolsó támadás, amit nyilvánosan megtehetünk. Nem elég, hogy a Földön mindent mozgató vágyat egyre csak a rövid távú és állatias, legalantasabb alakjában népszerűsíti a médiumok zöme, még ennek, a nő és a férfi egyesülésének is a leganyagibb, leginkább testi kellékét, a hímtagot tehette oltárára az úgynevezett szekszuális forradalom, mely a hatvanas évek plutónikus elszabadultságának jegyében csak az egyik területe az alvilági vizek fölfelé áradásának. Művészeink ezért a hímtagot is csak pótló, tehát sokszoros szurrogátumként értékelhető vibrátort vették kezük közé, hogy ezt képzőművészeti talált tárgyként olyan objektekké egészítsék ki, amelyek a kioltás, az irónia és a szatíra mechanizmusai által a materializálódás ezen abszurd fokára szegezik figyelmünket.”
Lily Emmerich

[nggallery id=60]