A projekt kísérletet tesz a kortárs magyar művészet népszerűsítésére, terjesztésére, illetve lehetőséget nyújt a művészek számára saját tevékenységük promotálására.Az Artshopot teljes mértékben transzparens módon működtetjük, a bevételt és a forgalmi adatokat közzé tesszük a nogoulasch.com weboldalon (augusztus 5-től). Fontosnak tartjuk, hogy a hazánkba látogató külföldiek ne csak a sztereotip magyarságképpel térjenek haza. Fontos, hogy megismerjék egy eddig kevésbé ismert, ennek ellenére izgalmas és értékes oldalát is hazánknak, és hazavigyék pezsgő kulturális és művészeti  életünk egyes kézzelfogható darabjait.

A projekt 2009. július 30-án indul, és szeptember 15-én fejeződik be. A pályázók feladatai: Eladásra szánt, maximum 70×100 cm méretű művészeti alkotásokat hozni a souvenir galériába. (Király u. 46). Festmények, fotók, szobrok, plasztikák, kollázsok, iparművészeti tárgyak, stb.

A pályázaton való részvétel feltételei: A projectben résztvevőktől elvárjuk az aktív közreműködést. Pl.: szórólapkészítés, terjesztés, a művek árusítása stb.

A NoGoulasch Artshop reggel 8-22h-ig tart nyitva, az ?eladók? maguk a kiállító művészek és más önkéntesek. A beadáskor csatolandó anyagok: 1. Fotó és leírás a beadásra szánt anyagról/anyagokról. 2. Szakmai önéletrajz, lehetőség szerint több nyelvre lefordítva. 3. Digitális portfolió  cd-n vagy dvd-n. Amennyiben az alkotó több példányt ad be, azt a vásárlók magukkal vihetik, így könnyebben tájékozódhatnak az adott művész munkásságáról                                     művészek:

 Sáli Róza,  Magyar Deziré,  Vasvári László,    Azbej Kristóf,   Éri Jenő,   Surányi Mihály,    Menyhárt Tamás,   Vetlényi Zsolt,     Bánki Ákos,  Jahoda Réka,    BMZ,   Csató József,    Takács Eszter,    Fuchs Tamás,   Fóti Lázár,  Örményi Ákos,  Bódis Barna,    Bolyki Viola,  Regő Imre,  Almásy Ottítlia,   Babos Zsili Bertalan,   Szpanev Zsolt,   Osgyányi Sára,  Octos István,  Soos Kata,  Szabó Ottó, Sophie Magiasvili,  Hafner Mónika, Péterfiy Ábel,  Énzsöly Kinga,  Szirtes András, Bodolóczki Linda, Éberling Anikó, Fukui Yusuke,  Gesztelyi Nagy Zsuzsa, Ács János, Kovács Tamás, Mihályffy Anna, Szőllősi Géza , Szőke Gábor,  Varga György,  Bálványos Levente,  Verebics Ágnes,

A belvárosi Király utca 46-os szám alatt lévő ?boulevardésbrezsnyev? kortárs művészeti galéria másfél hónapon keresztül kortárs művészeti szuvenír boltnak ad otthont, ahol fiatal magyar képző- és iparművészek nívós alkotásai közt lehet majd válogatni. A célközönség elsősorban az idelátogató külföldiek, akik érdeklődnek a magyar művészet iránt, és értékes emlékkel szeretnének hazatérni, de a bolt nyitva áll a kortárs munkákat kedvelő hazai közönség előtt is. Az Art Souvenir Shop nem új keletű ötlet, a Boulevard és Brezsnyev Galéria korábban kultúrbazárként is működött már. A pár számmal arrébb található kiállítótér akkoriban a Budapestre érkező turisták kedvelt művészeti piaca volt. Az otthonosan berendezett art shopban gyakran cseréltek gazdát a falakon lógó képek és installációk. A mostani akcióban, (amelynek reményeik szerint hamarosan folytatása is lesz), a fröccsöntött miniatűr szobrocskák, a hímzett címerek, a sztereotip emléktárgyak helyett a pezsgő kulturális élet egyes kézzelfogható darabjait kínáljuk.. A Boulevard és Brezsnyev Közép- Európai Kortárs Társadalomművészetet Támogató Közhasznú Alapítvány legújabb projektje révén kívánja megteremteni a galéria további működéséhez szükséges  anyagi feltételeket.

[nggallery id=68]