Erősebb leszel tőle és kisebb lesz a feneked vagy keményebb a tokád. Az eltűnt ráncokat is kisimítja.  Az a fáradság nem az a fáradság amit hétköznapi fáradságaink alkalmaival érezni szoktunk. Szoktunk, szokunk, éjt nappallá téve ezt élik sokan. Kihagyható kategória mint, hogy azt tudjuk feleslegesnek is mondható, ettől nem leszünk gazdagabbak, okosabbak, szebbek. A művészet dettó. Attól ha valaki sportoló vagy művész még pont éhen hal.

Évszázadok hatalmi harcai, politikai diszkurzusai, feszülései, nem ráncolják homlokunkat, nem izgulunk tavaly előtti szalagcímeken, nem csapunk újfent az asztalra gyurcsány, kádár, rákosi, horty deák, kossuth,…) kommunikéjeinek hatására, mert minden szót és láttatást elnyelt az idő. A múltunkat kultúránkban és azok emlékeiben hordozzuk.

A BoulevardésBrezsnyev Art& Sport projectjének célja, hogy a mai közgazdasági téziseken alapuló világfelfogásban költséghelyként számon tartott művészet és sport visszakerüljön a társadalmunk formáló státusába. Ennek az országnak amit a világ és európa úgynevez a közép európai adriai dunai délkelet európai térség (Central Adriatic Danubian South Eastern European Space CADSES) óriási előrelépést jelentene. Nem maradt semmink, csak mi magunk vagyunk: szegény és kifosztott álommentes szürpopuláció. Talán itt az idő, hogy elhiggyük végre, a szellemünk és testünk frissen tartásának eredménye lehet az önbecsülésünk megszilárdítása, és ez lehet “felemelkedésünk” egyik záloga. Igaz a mondás ép testben ép lélek!?

Ez a nép sokszor úgy tűnik, hogy dacos, sértődött és büszke. Elég szar kombó. Így nem lehet sehova se menni, maradni tán még nagyobb kín.

Sport=fejlődés=friss=saját=érzelem=tudat=egyensúly=ösztön=kézség=munka=kreativitás=kiteljesedés=harmónia=érték =művészet

Nem ötletek hanem tettek. Mérhető érzékelhető teljesítmény. Produktum. Művelése kínokkal is járhat. Narkó. Felesleges jó, Olyan mint a nemlétező taoego.

Szükségaktualitás, gerincet ad, hittel él, kimelegedéses játékfáradság. Kíváncsiság. Csak magunkért tesszük. Mi.

A Boulevard&Brezsnyev Art-sport projectjének célja az emberek fizikális és mentális életének fejlesztése, elősegítése. Ez a dolog nem új dolog, a Barakk galériában ami a BB első sportgalériája 2008-óta sikeresen működik.

A sport feltehetőleg az emberiséggel egyidős, és a kezdetektől hasznos módja lehetett a tanulásnak és fejlődésnek. A művészet nem más, mint példa azokra a tevékenységekre, amelyek nem a létfenntartás problémakörébe tartoznak.

művészet általánosan elfogadott meghatározás szerint a valóság visszatükrözése, a művész látásmódján átszűrve.

Az olimpiai játékok nem csupán sportesemények voltak, hanem az egyéni teljesítmények, a kultúra, művészet, építészet ünnepei.

A művészek nagy része akarattal vagy a nélkül más múltbéli vagy korabeli művészek hatása alatt dolgozik. A művészet vonzza az emberi érzelmeket. A sportok segítenek megismerni és kitolni képességeink határait

Végre is az ember nem testből és lélekből áll, három dolog jellemzi: a test, a szellem és a jellem. A jellem kialakítását nemcsak a szellem befolyásolja, hanem a test is. A régiek tudták ezt, nagyapáink elfelejtették, és mi most fájdalmasan emlékezünk erre.

A kultúra mint átfogó fogalom magába foglalja a művészeti ágakat és a testkultúrát is. A sport és a művészet szerves kapcsolatának megjelenítése és ezen kapcsolat erősítése régi elképzelés. A sport maga is művészet, az összehangolt mozdulatok, az önfegyelem, a kitartás művészete. A sport és művészet gyökerei összefonódnak az emberiség gyökereivel,

[nggallery id=80]