Tóth Kinga költő-illusztrátor és Molnár Gergely képzőművész közös kiállítása nyílik a Boulevard és Brezsnyev Galériában. A kiállítást Szabó Viktória esztéta nyitja meg.

Tóth Kinga molinó-ponyvára nyomtatja illusztrációit, amelybe irodalmi magazinokban már publikált verseit helyezi, így a végeredmény “verskép” lesz. A verskép műfaj segítségével kísérletet tesz az irodalom és a képzőművészet közös nevezőre hozására, mert egyik fő célja a kortárs összművészet elősegítése, így különböző műfajok tudnak együtt megjelenni és koncentráltabb hatást kelteni. Tanárként és képzőművészként is az emberekért, illetve mindenekelőtt gyerekekért és az ő jogaikért, lehetőségeikért harcol, fejleszti őket. Munkáiból erőt és inspirációt meríthet bárki. Időnként éles-humoros, néha gyermekien őszinte költészet, erős egységet alkotva komoly témájú filcrajzokkal.

Molnár Gergely legtöbbször szekrényajtókat és fatáblákat használ képei alapjául. Fontos számára az alapanyag és annak múltja. A festményeinek így a téma közvetlen mondanivalóján kívül, van egy másik üzenete is, ami az újrahasznosítás, az újragondolás. A tárgyak az eredeti funkciójukat már nem tudják ellátni, így hulladékként ingyen megtalálhatóak a környeztünkben. A gondolatok és az energia közvetítésére így bármilyen eszköz alkalmas lehet, jelen esetben a kidobott fahulladék, lejárt szavatosságú, ipari festékkel megfogalmazva, az absztrakció és a figuralitás összemosott világában.

A kiállítás-megnyitón a falusi látványt megkoronázva, a “Tóth Kína Hegyfalu” nevű zenei projekt is közreműködik, Tóth Kinga énekel, verseit megzenésítve, Molnár Gergely gitározik és kiegészülnek Tóth Réka szintetizátorjátékával. Zenéjük improvizatív, punk elemeket használó, minimális hangszereléssel megszólaló őszinte vallomás.

FALUSIDEAL

“…a falusi emberek-ideköltöznek és tescos-csirkét vesznek és felszabadulnak-városon a falusi emberek késsel-vágják a tyúkot petróleummal de-csak a pajta tetején lenn-kondenzátor meg elosztóközpont van a városi emberek késsel-vágják a csirkét de a fejével-szemközt nem néznek a városi-embereknek lenn van spájzuk az-alagsorban házaik előtt-szupermarketek ahol kezet fognak a-falusi emberekkel-ők a távolsági busszal jöttek be …”

[nggallery id=114]