Boulevard és Brezsnyev galéria ezúton tisztelettel meghívja Hatala Péter “Rip it off” című kiállítására!

(április 30 szombat 18h, Király utca  39)

A szombat esti kiállításmegnyitóra  többek közt a címet adó önirónikus szójáték segítségével invitáljuk Önt, melynek kiinduló pontja  a ?to rip off? kifejezés, ami annyit tesz, leszakít, letép, – illusztrálva a műélvezet élményét. Míg a “rip-off” indokolatlanul drága dolgok meghökkent, felháborodott megcímkézésére szolgál valamint a presztízs tárgyak kínai remakejeit is nevezik ?rip off ?- nak.

A konkrét “rip it off” jelentése: ellopja azt. Erre a folyamatra is találhatunk példát Hatala Péter festészetében, például az itt szereplő “Hommage á Erwin Olaf” sorozatnál.

Hommage á Erwin Olaf egy általa kedvelt amszterdami fotós Grief című sorozatát dolgozta fel ami tökéletes és gazdag életet élő emberek elidegenedésével foglalkozik, a kiállításon szereplő sorozat úgy dolgozza fel Olaf képanyagát, hogy emotivabbá teszi a látványok alapötletét pl: a lányok portréit épp a levegőben trükköző sportoló fiatalemberekkel állitja szembe.

Az alkotó számára az a szubkultúra, aminek pár kiragadott élethelyzetét megfestett, szintén drága, a hozzá tartozó összes underground zenei és kulturális csemegéjével, amibe az esemény próbál betekintést teremteni.

Az este folyamán két virtuóz lemez lovas -Dj Nipli és Dj Darth Peter gondoskodik szórakoztatásunkról.